HomeHlavné jedlá slané Prívarky Tekvicový prívarok s fašírkou

Tekvicový prívarok s fašírkou

Posted in : Prívarky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Veľmi som si obľúbila tento prívarok ako ľahkú večeru. Výborný aj bez mäsa, napríklad s vareným vajíčkom.

 Postup:

  1. 1 maslovú tekvicu (ja som tekvicu ošúpala) postrúhať na hrubom strúhadle.  1 zemiak ošúpať a takisto postrúhať.
  2. Na oleji alebo masti speniť 1 cibuľu pokrájanú na kocky, pridať tekvicu a zemiak a zaliať vodou tak aby siahala ca 1 cm nad zeleninu. Pridať soľ, čierne korenie, 1 čl sladkej červenej papriky (prípadne cayanské korenie) ako aj drvenú rascu.
  3. Prikryté nechať spolu dusiť 15min.
  4. Medzitým urobiť zátrepku z trochu vody a 1-2 kopcovité polievkové lyžičky hladkej múky. Vliať do prívarku a za miešania nechať ešete raz spolu zovrieť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>