HomePolievky Kuracia krémová polievka so „spätzle“

Kuracia krémová polievka so „spätzle“

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Polievka je príjemnou obmenou klasického vývaru. Vývar je výborný ako domáca prvá pomoc pri všetkých chrípkových ochoreniach a kedže syn je chorľavý, hneď som siahla k tomúto chutnému lieku na posilnenie imunity.

Postup:

  1. 1/2kg kuracích drobkov dať variť do tlakového hrnca spolu s 2-3 mrkvamy, kusom zeleru, bobkovým listom, 1 strúšikom cesnaku, 1 menšou cibuľou, petržlenovou vňaťou, vňaťkou vegetky, soľou a čierným korením. Zelenina nemusí byť pokrájaná na drobno, stačia väčšie kusy. Nechať spolu 1-1,5 hodiny variť.
  2. Potom vývar nechať trochu vychladnúť a precediť cez sítko.
  3. Na spätzle zmiešať 100g hl. Múky s 1 vajíčkom, štipkou soli a troškou vody pokiaľ vznikne lepkavé cesto. Cez haluškovač pretlačiť cesto do horúcej osolenej vody a nechať variť krátko pokiaľ vyplávajú na povrch. Potom zliať z vody a poliať olejom.
  4. Do vývaru pridať 2 mrkvy pokrájané na tenké plátky. Povariť spolu 5 min, pridať 100ml sladkej smotany a posekanú petržlenovú vňať. Servírovať s pripravenými spätzle. Alternatívne možno samozrejme použiť aj klasické polievkové niťovky.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *