18 októbra, 2018
Olivové tyčinky

Výborný snack pre hostí. Podobný recept mi raz dala mama na odskúšanie a ten som trochu prispôsobila podľa mojej chuti a výsledok je výborný.
Potrebujete:
- 150g hl.muky
- 150g polohr.muky
- 1/2 čerstvých kvasníc
- 1Pl cukru
- 1Pl soli
- 2Pl oliv.oleja
- 200ml tepleho (nie horúceho!) mlieka
Okrem toho:
- 72 ks oliv (6ks na 1 palicku)
- 1 žĺtok
- čierny alebo biely sezam/rasca
- 12 dlhých špajdlí
Postup:
- Kvasnice rozmrviť, zmiešať s mliekom a cukrom a nechať krátko postáť.
- Do misky dať hladkú a polohrubú múku, soľ a oliv.olej. pridať mlieko s kváskom. Potom cesto v kuchynskom robote nechať aspoň 10min. miesiť pokiaľ vznikne hladké, elastické cesto.
- Z cesta vytvarovať bochník a posypať ho múkou, potom vložiť do nádoby na kysnutie a prikryté nechať hodinu kysnúť.
- Cesto potom na pomúčenej praovnej ploche premiesiť, rozrezať na 12ks a z každého vygúľať valček.
- Na každú špajdlu najskôr nastrknúť 6 olív s 1cm odstupom, potom začať okolo omotávať cesto (p.obrazok).
- Tyčinky položiť na plech, potrieť žĺtkom a posypať sézamom.
- Piecť pri 200°C do zlatista (ca 20min).
Please follow and like us: