Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá.
Suroviny na cesto:
- 250g masla izbovej teploty
- 2 vajíčka
- 100g kr. cukru
- 400g hl.muky
- 1/2 bal. prášku du pečiva
- 3 Pl jogurtu
Ostatné:
- 1 pohár marmelády (ja som použila marhuľovú)
Postup:
- Vajíčka vyiešame s cukrom.
- Potom prdáme maslo a jogurt a cesto premiešame.
- Na záver pridáme múku a práškový cukor a vymiesime hladké cesto. Maslové cesto miesim rada rukamy, ich teplota pomôže lepšiemu spojeniu položiek v ceste.
- Cesto nechať krátko v chladničke oddýchovať
- Potom rozdelíme na 3 diely a 2/3 vygúľame na tenko.
- Nato cesto polžíme medzi 2papiere na pečenie a gúľame ho valčekom na veľkosť plechu.
- Cesto vložíme na hlboký plech cesto a nananiesme naňho rovnomerne hrubšiu vrstvu marmelády.
- Zvyšné cesto vygúľame a pokrájame ho na tenké ca. 1cn hrubé plátky a tak vyrobíme mriežku.
- Tie potom kládieme s odstupom na marmeládovú vrstvu.
- Mrežovník necháme piecť pri 180° v predhriatej rúre do zlatista (ca 35min). Pred pokrájaním necháme vychladnúť.
- Pred servírovaním posypať práškovým cukrom.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom
Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept
-
Šťavnaté kuracie špízy
Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.
-
Šošovicový šalát
Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.