HomePolievky Fazuľková polievka na kyslo

Fazuľková polievka na kyslo

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Keď som bola dieťa tak sme stále zostavovali s kamarátmi rebríčky naších obľúbených jedál. Zatiaľ čo väčšina mojích kamarátov obľubovala sladké či nezdravé pokrmy, u mňa boli na prvých dvoch miestach polievky, a toto je moje číslo 2 🙂 (číslo 1. Bola vajíčková polievka).

Postup:

  1. Za šálku tmavej alebo strakatej fazule na noc namočiť do vody. Na ďaľší deň vodu zliať, fazľu opláchnuť a zaliať 1 litrom vody. Kdo je lenivý alebo nemá čas použije 1 konzervu kidney fazuliek.
  2. Pridať soľ, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku v celku a 1 bobkový list. Potom nechať spolu variť do mäkka, ca. 1 hodinu (v tlakovom hrnci možno tento čas skrátiť).
  3. Keď je fazula mäkká, treba polievku zahustiť. Na to dať do 150ml kyslej smotany za 1 PL zemiakového škrobu a dobre spolu premiešať.
  4. Vliať do polievky a nechať spolu zovrieť, pritom miešať aby sa polievka škrobom rovnomerne zahustila.
  5. Na záver dochutiť cukrom, soľo a komu sa žiada viac kyslosti aj octom (mne stačí chuť kyslej smotany). Takisto možno polievku dochutiť kôprom, buď čerstvým alebo sušeným.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>