Túto tortu som piekla pre moju dcérku k jej 1.narodeninám. Kedže moja dcérka zatiaľ nemala dovolené sladkosti snažila som sa aj pri tejto sladkosti použiť len minimálne množstvo cukru.
Na piškótu potrebujete:
- 4 vajíčka
- 100g kr.cukru
- 150g hl.múky
- 100ml oleja
- 100ml vody
- 50g kukuričného škrobu
- ½ prášku do pečiva
- Za 1PL kôry z citróna
Na malinový krém potrebujete:
- 250g smotanového syra (lučina/mascarpone)
- 150g masla izbovej teploty
- 50g malín (môžu byť aj mrazené)
- 1-2 PL kr.cukru (podľa toho ako sladké sú maliny)
- 3 PL vody
Postup:
- Najskôr vyšlahať bielka do tuhého snehu spolu so štipkou soli. Odložiť stranou.
- Žĺtka vyšlahať s cukrom do penista. Postupne pridávať olej a ďalej šlahať. Na záver pridať vodu.
- Potom primiešať suché komponenty – múku, škrob, prášok do pečiva a kôru z citróna. Dobre premiešať až vznikne hladké cesto. Potom k nemu pomaly primiešať bielkový sneh.
- Cesto dať do vymastenej okrúhlej formy. Ja som chcela urobiť 3 poschodia, preto som cesto rozdelila na tretiny a tie piekla osobitne vo forme s priemerom 20cm. Piecť v predhriatej rúre pri 160°C do zlatista.
- Na krém najskôr rozvariť maliny s cukrom a troškou vody. Potom ich nechať vychladnúť a prepasírovať cez sítko. Mala by vzniknúť tuhá pasta.
- Smotanový krémový syr vyšlahať do hladka s maslom a postupne pridávať malinovú zmes. Komu je málo sladký tento krém môže pridať práškovy cukor.
- Potom krém rozdeliť na tretiny a postupne naniesť na jednotlivé pláty a tie potom spojiť. Na vrchný plát nechať trochu viac z krému nakoľko treba nim ozdobiť aj strany korpusu. Hotovú tortu nechať aspoň hodinu oddychovať v chladničke pred servírovaním.