15 októbra, 2018
Rýchle viedenské palacinky

Toto je môj obľúbený recept na prípravu palaciniek. Sú jednoduché na zapamätanie, nikdy sa netrhajú pri pečení a chutia vždy výborne či už pripravené na sladko alebo na slano.
Potrebujete:
- 3 väčšie vajíčka
- 400ml mlieka
- 200g hl.múky
- Štipku soli
- (pri sladkej verzii možno do cesta pridať 2PL kr.cukru)
Recept na prípravu palaciniek:
- Mlieko, vajíčka, soľ, (cukor) spolu rozmixovať a postupne pridávať múku až pokiaľ nevznikne hladké cesto bez hrčiek.
- Panvicu pred každou palacinkou potrieť pierkom namočeným v oleji a vyliať na panvicu za malú naberačku cesta a pohybom ruky cesto nechať rozliať na celú panvicu. Nechať krátko opiecť (ja pečiem na strednom ohni ca 1min.), potom otočiť.
- Plniť možno nutelou, marmeládou, rozvarenými jabĺčkamy, tvarohom, šlahačkou, poliaté čokoládovým pudingom (toto je moja obľúbená verzia z detstva)… tam niesú dané predstavivosti žiadné medze :). Pri slanej verzii sa u nás ujala plnka z bambina či špenátu s cesnakom.

Please follow and like us: