HomePolievky Krémovitá rajčinová polievka

Krémovitá rajčinová polievka

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:,

Táto polievka je rýchla na prípravu a veľmi intenzívna chuťou a arómou. Dá sa pripraviť z čertvých rajčín alebo aj s passaty.

Postup:

  1. Na oleji opražiť 1 cibuľu pokrájanú na kocky do zlatista. Posypať 2pl múky a spolu krátko popiecť.
  2. Pridať za 1kg rajčín alebo 750ml passaty. Potom zaliať ešťe 500ml vody/vývaru. Pridať 1 mrkvu a kus celeru pokrájanú na drobno.
  3. Okrem toho pridať soľ, čierne korenie, 1 bobkový list, strúčik cesnaku v celku, rascu, sušený alebo čerstvý tymián a bazalku. Nechať spolu úpovariť 10-15min.
  4. Potom bobkový list vybrať, polievku rozmixovať ponorným mixérom a ak sa varila z celých rajčín aj prepasírovať cez sítko.
  5. Najlepšie chutí spolu s čerstvou bagetkou alebo bagetou zapečenou syrom.
  6. Na obrázku je k polievke spravená ako príloha ryžové opekance. Na to som spojila zvyšky uvarenej ryže s 1 vajíčkom, pridala 100g postrúhaného tvrdého syra, osolila a dochutila čierným korením a z toho na panvici opiekla tieto malé medailóniky.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *