Pečené kuracie stehná na rajčinách a tymiáne, k tomu ryža z trúby s cícerom

Jednoduché a rýchle jedlo plné aróm. Táto ryža sa môže variť spolu s kurčaťom na nižšom mieste v trúbe a tak sa všetko upečie naraz a netreba zapínať šporák.

Recept na kuracie stehná tu:

  • Kuracie stehna umyť, osušiť a okoreniť soľou a grilovacím korením.
  • Potom zprudka opiecť v panvici zo všetkých strán pokiaľ je kožička pekne zlatistá.
  • V nádobe na zapekanie zmiesať 200ml rajčinovej šťavy/passaty spolu s chilli, soľou, 1čl cukru,čierným korením a 100ml vývaru.
  • Do rajčinovej zmesy vložiť opečené kuracie stehná. Priestory medzi mäsom vyplniť zemiakmy pokrájanými na kocky, 1-2 ošúpanými rajčinamy, takisto pokrájanými, 2-3 šampiónmy a aspoň 3 strúčikmy cesnaku. Pridať ešte tymián, zakryť alobalom a nechať v trube pri 180°C hodinu piecť. Potom odokryť alobal a ešte 20min zapekať do zlatista.

 

Na ryžu, za pohár rizotovej ryže opláchnuť a vložiť do vymastenej zapekacej formy. Pridať soľ, čierne korenie, kmín a doliať 2 šálkamy vody. Potom pridať za 1 šálky uvareného cíceru. Pridať ešte pár kukov masla alebo poliať olejom a potom vložiť do trúby, kde sa môže piecť ca 45min.

One Comment

  1. Pingback: Kuracie kúsky na ryži – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.