HomeHlavné jedlá slané Dusené hovädzie mäso s kyslou kapustou, omáčkou z vývaru a zemiakovými knedlíkmi

Dusené hovädzie mäso s kyslou kapustou, omáčkou z vývaru a zemiakovými knedlíkmi

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:

Po dlhom čase som si dopriala kyslú kapustu. Žial u nás doma som jediná, ktorá ju obľubuje a tak sa nevyskytuje tak často na jedálničku. O to viac si ju ale vychutnávam. K tomu tieto výborné mäkkučké knedlíky, čo sa rozplívajú na jazyku, proste jedna báseň.

 

Recept na knedlíky prikladám.

  1. Tieto knedlíky sa vyrábajú so zemiakovej kaše. Najskôr treba 1/2kg zemiakov uvariť do mäkka v osolenej vode, zliať z vody a nechať kompletne vychladnúť.
  2. Potom zemiaky rozpučiť lisom na zemiaky na kašu. Pridať soľ, 1 vajíčko, 2 Pl rozpusteného masla, (kdo chce môže pridať bylinky-ja som dala pažíku) a zemiakový škrob. Škrobu treba pridať toľko, aby vzniklo nelepivé cesto.
  3. Z cesta, najlepšie mokrými rukamy, formovať guľky a tie hádzať do zovretej osolenej vody a nechať na najnižšom stupni ca. 15min variť do mäkka (dĺžka varenia závisí od veľkosti knedlíku).
  4. Hotové vybrať z vody a najlepšie ešte teplé servírovať.

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *