Citrónové madeleins

Cez víkend som narazila na silikónové formičky na prípravu tejto dobroty a už som sa nevedela dočkať mať možnosť ich vyskúšať. Táto francúzska pochúťka je veľmi nenáročná na prípravu, jediné, čo k nej treba sú formičky. Kežde som mala doma veľa bio citrónov, čo mi doniesli svokrovci z dovolenky, rozhodla som sa spraviť citrónové madelains.

Na prípravu 12ks potrebujete:

  • 80g hladkej muky
  • 80g cukru
  • 80g rozpusténeho masla
  • 2 vajíčka
  • Kôra z bio citróna
  • 1 čl prášku do pečiva
  • štipka soli

 Postup:

  1. Vajčka vyšlahať s cukrom a štipkou soli do penista. Pridať rozpustené maslo a ďalej šlahať.
  2. Potom pridať kôru z bio citróna, ako aj prášok do pečiva a múku. Spolu dobre premiešať a cesto aspoň na 15 min. Odložiť do chladu (vďaka tomu neskôr krajšie narastú v trúbe).
  3. Formy na madeleis vymazať olejom a potom každú formu naplniť cestom do 2/3.
  4. Trúbe nechať zohriať na 180°C a v predhriatej rúre piecť madeleins ca. 10min do zlatista.
  5. Z formy vybrať až po vychladnutí. Ja som použila silikónové formy, z tých sa dajú ľahučko vybrať. Na záver posypať práškovým cukrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*