Cez víkend som narazila na silikónové formičky na prípravu tejto dobroty a už som sa nevedela dočkať mať možnosť ich vyskúšať. Táto francúzska pochúťka je veľmi nenáročná na prípravu, jediné, čo k nej treba sú formičky. Kežde som mala doma veľa bio citrónov, čo mi doniesli svokrovci z dovolenky, rozhodla som sa spraviť citrónové madelains.
Na prípravu 12ks potrebujete:
- 80g hladkej muky
- 80g cukru
- 80g rozpusténeho masla
- 2 vajíčka
- Kôra z bio citróna
- 1 čl prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Vajčka vyšlahať s cukrom a štipkou soli do penista. Pridať rozpustené maslo a ďalej šlahať.
- Potom pridať kôru z bio citróna, ako aj prášok do pečiva a múku. Spolu dobre premiešať a cesto aspoň na 15 min. Odložiť do chladu (vďaka tomu neskôr krajšie narastú v trúbe).
- Formy na madeleis vymazať olejom a potom každú formu naplniť cestom do 2/3.
- Trúbe nechať zohriať na 180°C a v predhriatej rúre piecť madeleins ca. 10min do zlatista.
- Z formy vybrať až po vychladnutí. Ja som použila silikónové formy, z tých sa dajú ľahučko vybrať. Na záver posypať práškovým cukrom.