HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Paprika plnená zeleninovým bulgurom s bylinkovou omáčkou

Paprika plnená zeleninovým bulgurom s bylinkovou omáčkou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané on by : lydia.argilli Značky:,

Príprava plnenej papriky naozaj vo svojej variabilite nepozná hraníc. Dnes som sa rozhodla opäť zaimprovizovať a výsledok je nielen pekný na pohľad ale aj veľmi chutný. Toto jedlo je bezmäsité a plné vitamínu C. Výborné na posilnenie imunity v sychravej jeseni.

 Na tento recept potrebujete:

  • 3 veľké červené papriky
  • Za 1 šálku stredne hrubého bulguru
  • 1 šálku rajčinovej omáčky/passaty
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálku vývaru (zeleninového)/vody
  • 1 menšiu papriku
  • Za šálku petržlenovej vňate
  • Pizza korenie, soľ a čierne korenie
  • 2 mozarelly

 Na omáčku potrebujete:

  • Za 3PL masla
  • 3PL hl.múky
  • 3PL zmrazených byliniek (ja používam zmrazenú zmes 6 bylín ale možno použiť aj česrtvé ako petržlen, bazalku, pažítku, atď.)
  • 1čl horčice
  • 150ml vývaru/vody
  • 150ml mliek
  • Soľ, čierne korenie

 ostup:

  1. Papriky rozkrojiť, vydlabať a položiť na vymastený pekáč.
  2. Na oleji opražiť cibuľu a cesnak pokrájané na drobno, pridať malú papriku pokrájanú na drobno a spolu krátko opiecť. Následne pridať bulgur a zaliať rajčinovou omáčkou a vývarom. Osoliť, okoreniť čierným korením a nechať zakryté na najnižšom stupni variť 20min. Potom nechať vychladnúť.
  3. Do misky vložiť petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, 1 mozarelu takisto pokrájanú na drobné kúsky a pridať ochladenú bulgurovú zmes.Dobre premiešať a dochutiť  podľa potreby soľou, čierným korením a pizza korením. Potom zmeskou naplniť vydlabanú papriku.
  4. Papriku podliať trochou vody a pekáč zakryť alobalom. Pri 200°C piecť prikyté 35min.
  5. Potom papriky odokryť, na každý kus položiť 1 plátok mozarelly a nechať ešte ďaľších 20min zapiecť.
  6. Na omáčku najskôr opražiť na sucho trochu múku. Pridať maslo a miešať pokiaľ sa roztopí. Potom pridať horčicu a bylinky a krátko spolu popražiť. Zaliať vývarom a hrniec dať mimo šporáka. Dobre rozmiešať aby neboli hrudky, potom priliať mlieko a opať vrátiť na šporák. Za miešania nechať zovrieť a potom dochutiť podla  chuti soľou a čierným korením.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial