Príprava plnenej papriky naozaj vo svojej variabilite nepozná hraníc. Dnes som sa rozhodla opäť zaimprovizovať a výsledok je nielen pekný na pohľad ale aj veľmi chutný. Toto jedlo je bezmäsité a plné vitamínu C. Výborné na posilnenie imunity v sychravej jeseni.
Na tento recept potrebujete:
- 3 veľké červené papriky
- Za 1 šálku stredne hrubého bulguru
- 1 šálku rajčinovej omáčky/passaty
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šálku vývaru (zeleninového)/vody
- 1 menšiu papriku
- Za šálku petržlenovej vňate
- Pizza korenie, soľ a čierne korenie
- 2 mozarelly
Na omáčku potrebujete:
- Za 3PL masla
- 3PL hl.múky
- 3PL zmrazených byliniek (ja používam zmrazenú zmes 6 bylín ale možno použiť aj česrtvé ako petržlen, bazalku, pažítku, atď.)
- 1čl horčice
- 150ml vývaru/vody
- 150ml mliek
- Soľ, čierne korenie
ostup:
- Papriky rozkrojiť, vydlabať a položiť na vymastený pekáč.
- Na oleji opražiť cibuľu a cesnak pokrájané na drobno, pridať malú papriku pokrájanú na drobno a spolu krátko opiecť. Následne pridať bulgur a zaliať rajčinovou omáčkou a vývarom. Osoliť, okoreniť čierným korením a nechať zakryté na najnižšom stupni variť 20min. Potom nechať vychladnúť.
- Do misky vložiť petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, 1 mozarelu takisto pokrájanú na drobné kúsky a pridať ochladenú bulgurovú zmes.Dobre premiešať a dochutiť podľa potreby soľou, čierným korením a pizza korením. Potom zmeskou naplniť vydlabanú papriku.
- Papriku podliať trochou vody a pekáč zakryť alobalom. Pri 200°C piecť prikyté 35min.
- Potom papriky odokryť, na každý kus položiť 1 plátok mozarelly a nechať ešte ďaľších 20min zapiecť.
- Na omáčku najskôr opražiť na sucho trochu múku. Pridať maslo a miešať pokiaľ sa roztopí. Potom pridať horčicu a bylinky a krátko spolu popražiť. Zaliať vývarom a hrniec dať mimo šporáka. Dobre rozmiešať aby neboli hrudky, potom priliať mlieko a opať vrátiť na šporák. Za miešania nechať zovrieť a potom dochutiť podla chuti soľou a čierným korením.