HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Dvojfarebné bezgluteínové zemiakové placky, k tomu chicoree plnené smotanou

Dvojfarebné bezgluteínové zemiakové placky, k tomu chicoree plnené smotanou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tieto placky sú rýchlo hotové, krásne chrumkavé a k tomu ešte bez múky. Ideálne jedlo pre rýchli obed alebo večeru.

 

Na placky potrebujete:

  • 1kg zemiakov
  • 1 veľký sladký zemiak
  • 1 vajíčko
  • 1 menšia cibuľa
  • Ca 5 PL zemiakového škrobu
  • Soľ, čierne korenie

 Smotanová plnka:

  • 1 kyslá smotana
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • Soľ, čierne korenie
  • Jarná cibuľka
  • Pažítka
  • Rajčina

Postup:

  1. Zemiaky ošúpať, sladký zemiak takisto ako aj cibuľu. Potom všetko postrúhať na jemno. Optimálne na to použiť kuchynský robot. Zemiaky a cibuľu vložiť do nádoby vystlanej 1 kuchynskou utierkou. Potom zmes posoliť 1PL soli a nechať 10min postáť.
  2. Následne utierku aj so zmesou nad nádobou dobre zakrútiť a vytlačiť zo zmesy čo možno najviac tekutiny.  Tú potom vyliať.
  3. Zmes s útierky vožiť opäť do misky, okoreniť čierným korením, pridať vajíčko a zemiakový škrob a dobre spolu premiešať.
  4. Panvicu zohriať do horúca, pridať olej a teplotu stlmiť na mierny oheň. Na panvicu spraviť zo zmesy placky a tie vždy rukou dobre pritlačiť aby vznikla plochá placka. Túto na miernom ohni z každej strany piecť pomaly 5-10min. pokiaľ pekne zhnedne a ostane chrumkavá. Dôležité je pritom pomalé opekanie na miernom ohni.  

 Na chicoree lodičky odobrať vrchné časti chicoree listov a naplniť ich smotanovou zmesou. Na tú zmiešať 1 kyslú smotanu s 1 tvarohom, pridať soľ, čierne korenie. Ďalej pridať pažítku a 1 jarnú cibuľku pokrájanú na drobno. Kdo chce môže pridať 1 ošúpanú a vydlabanú rajčinu pokrájanú na drobno.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial