HomeHlavné jedlá slané Marinovaný hovädzí steak s gartinovanými zemiakmi a glazúrovanou mrkvou

Marinovaný hovädzí steak s gartinovanými zemiakmi a glazúrovanou mrkvou

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , , , ,

Dnes je v Nemecku štátny sviatok a tak mi manžel mohol pomôcť s deťmi aby som sa mohla výnimočne v kľude venovať vareniu (inokedy okolo mňa pobehujú 3 deti, prípadne je moja dcérka ako asistentka na rukách počas varenia). Za odmenu dostal steak, jeho oblúbenú pochúťku.

Steak som marinovala cez noc v marinade pozostávajúcej z oleja, soli, čierného korenia a asiatskej zmesky korenín et baharati (vynikajúca v kombinácii s hov.mäsom, odporúčam zadovážiť). Následne som steaky opiekla z prudka na grilovacej panvici, z každej strany 3min., potom som ich zabalila do alobalu a nechala ešte 15. oddychovať aby sa šťava z mäsa nasiakla.

Na gratin som ošúpala 1kg zemiakov a pokrájala ich na rovnaké kúsky (hranolky). Tie som potom osolila, ochutila čierným korením a korením na americké zemiaky. Vložila som ich do vymasteného pekáča, podliala 200ml vývaru a 100ml šlahaškovej smotany, pridala ešťe 2 strúčiky cesnaku a 1 bobkový list a prikryla alobalom. Potom som ich nechala piecť pri 200°C ca 40min. Následne som odtránila alobal, zemiaky ešte posypala postrúhaným syrom gouda a nechala zapiecť ďaľších 15min. do zlatista.

Na glazúrovanú mrkvu som mrkvy ošúpala, nechala kus zelene a najskôr ich osmažila na masle. Potom som ich posypala 1PL cukru, krátko spolu ešte popražila aby sa karamelizovali a zaliala 100ml vody. Potom na najnižšom stupni nechala ešte variť do mäkka, až pokiaľ sa voda celkom neodparila.

Na dusenú zeleninu som osmažila cibuľku, pridala mrazený hrášok a brokolicu. Zmes som osolila, okorenila čierným korením a podliala 200ml vody. Prikryté som nechala spolu 20min. dusiť.

 

Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial