Tento koláč neobsahuje žiadnu múku a je teda vhodný aj pre celialikov.
- Potrebujete:
- 250 masla izbovej teploty (môže byť aj rozpustené)
- 1000g jemného tvarohu
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 4 vajíčka
- 150g cukru
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 2 balenia vanilkového cukru
Na malinovú vrstvu:
- 2-3 šálky malín/jahôd/iného drobného ovocia
- 2PL kr. Cuku
- 1 červená želatína (prášok)
- Voda
Okrem toho:
- 1 šlahačka v prášku
- 150ml studeného mlieka
- 1 Stužovač šlahačky
Postup:
- Vajíčka vyšľahať do penista s cukrom. Pridať maslo a prešlahať.
- Potom pridať zvyšné prísady a vypracovať vláčne cesto.
- Cesto vyliať do vymastenej formy a pieť v predhriatej trúbe ca 1 hodinu. K záveru pečenia prikryt cesto alobalom, aby príliš neznehlo.
- Po vybratí z trúby nechať aspoť hodinu v kľude aby cesto pomaly vychladlo.
Za 2-3 šálky malín/jahôd/iného drobneho ovocia nechať dusiť pod pokrievkou spolu s 1-2p Pl kr.cukru. a 1-2pl vody. - Zmes potom prepasírovať cez sítko do odmerky a pridať toľko vody, aby bolo celkovo 500ml tekutiny.
- Vrátiť do hrnca a pridať 1 červenú želatínu, už len nechať zohriať pokiaľ sa želatína úplne rozpustí, nemala by však zovrieť.
- Želatínu potom nechať aspoň 5-10min. schladiť predtým než sa naleje na korpus. Potom okolo korpusu dať tortovú obruč a naliať želatínu. Následne dať na 2hod. do chladničky stuhnúť.
- Ked želatína stuhne, dať na vrch koláča 1 slahačku v prášku vyšlahánu v 150ml studeného mlieka s tužovačom do tuha.