HomePecieme Tvarohový bezlepkový cheesecake s malinovou vrstvou a šlahačkou

Tvarohový bezlepkový cheesecake s malinovou vrstvou a šlahačkou

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento koláč neobsahuje žiadnu múku a je teda vhodný aj pre celialikov.

  • Potrebujete:
  • 250 masla izbovej teploty (môže byť aj rozpustené)
  • 1000g jemného tvarohu
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 4 vajíčka
  • 150g cukru
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 2 balenia vanilkového cukru

Na malinovú vrstvu:

  • 2-3 šálky malín/jahôd/iného drobného ovocia
  • 2PL kr. Cuku
  • 1 červená želatína (prášok)
  • Voda

Okrem toho:

  • 1 šlahačka v prášku
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 Stužovač šlahačky

Postup:

  1. Vajíčka vyšľahať do penista s cukrom. Pridať maslo a prešlahať.
  2. Potom pridať zvyšné prísady a vypracovať vláčne cesto.
  3. Cesto vyliať do vymastenej formy a pieť v predhriatej trúbe ca 1 hodinu. K záveru pečenia prikryt cesto alobalom, aby príliš neznehlo.
  4. Po vybratí z trúby nechať aspoť hodinu v kľude aby cesto pomaly vychladlo.
    Za 2-3 šálky malín/jahôd/iného drobneho ovocia nechať dusiť pod pokrievkou spolu s 1-2p Pl kr.cukru. a 1-2pl vody.
  5. Zmes potom prepasírovať cez sítko do odmerky a pridať toľko vody, aby bolo celkovo 500ml tekutiny.
  6. Vrátiť do hrnca a pridať 1 červenú želatínu, už len nechať zohriať pokiaľ sa želatína úplne rozpustí, nemala by však zovrieť.
  7. Želatínu potom nechať aspoň 5-10min. schladiť predtým než sa naleje na korpus. Potom okolo korpusu dať tortovú obruč a naliať želatínu. Následne dať na 2hod. do chladničky stuhnúť.
  8. Ked želatína stuhne, dať na vrch koláča 1 slahačku v prášku vyšlahánu v 150ml studeného mlieka s tužovačom do tuha.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>