HomePolievky Moja rýchla čínska polievka

Moja rýchla čínska polievka

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:,

Táto polievka je hotová za menej ako 15min. Základom tejto polievky je všetky suroviny pokrájať na malé kúsky aby boli rýchlo hotové- to platí nielen pre zeleninu ale aj pre kuracie maso. Uvedné množstvo je na ca 1 liter polievky.

Postup:

  1. Najskôr ryžové cestoviny zaliať zovrelou vodou, pridať soľ a nechať prikryté stáť (nevariť!!).
  2. Na sézamovom oleji (kdo nemá dá normálny a pridá za 1čl sézamu) opražiť najskôr 3 šampióny pokrájané na plátky do hneda.
  3. Zaliať 1l vývaru (hovädzí/kurací vývar, kdo nemá použije bujón) a pridať 2 jarné cibuľky pokrájané na kúsky, podľa chuti chilli a postrúhaný kus ingweru (kdo nemá čerstvý, dá 1 čl sušeného). Takisto pridať 1 mrkvu pokrájanú na tenké pásiky.
  4. Polievku osoliť a dochutiť 2 Pl sójovej omáčky. Potom pridať 1 kus kuracieho prsia pokrájaného na tenké plátky a nechať spolu všetko 5min. varit. Kdo chce a má doma môže pridať aj tofu pokrajaný na malé kúsky (ja mám vždy kvôli tejto polievke kus tofu v mrazničke a vždy z neho kus odoberiem keď ju pripravujem).
  5. Klasická čínska polievka je sladko-kyslá. Ja namiesto pridania cukru a octu dávam 2 Pl kečupu, ktorý má obe tieto chute a okrem toho pridá polievke krásnu farbu.
  6. Na záver treba 1 vajíčko rozmiešať v miske a pomaly ho vliať do polievky a polievku zahustiť 2 čl zemiakového škrobu rozmiešaného v troške studenej vody.
  7. Na servirovanie pridať do polievky zliaté ryžové cestoviny a kdo chce môže ozdobiť čiernym/bielym sézamom a krúžkamy jarnej cibuľky.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial