HomePolievky Krémovitá polievka z bielej tekvice a zemiakov

Krémovitá polievka z bielej tekvice a zemiakov

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:,

Sezóna tekvíc je v plnom prude. Toto je jeden z ďaľších chutných spôsobov na jej využitie.

Postup

  1. Na 2Pl masla a troche oleja opražiť do sklovita 1 cibuľu pokrájanú na drobno.
  2. Potom posypať 2-3 Pl hladkej múky a krátko spolu opražiť. Hrniec zobrať zo sporáka aby múka moc nezhnedla. Potom do hrnca vložiť ušúpanú a vydlabanú tekvicu pokrájanú na kocky a zhruba také isté množstvo zemiakov.
  3. Zaliať vodou, aby siahala aspoň 3cm nad okraj zeleniny. Osoliť, pridať čierne korenie a kmín a hrniec opäť vrátiť na sporák.
    Treba dávať pozor, keď polievka zovrie môže ľahko vykypiet, takže polievku zohrievať do bodu varu bez pokrievky a otvorenú ju tiež nechať na miernom ohni variť po zovretí ca. 15min poiaľ zelenina zmäkne.
  4. Na záver priliať 100ml mlieka a rozmixovať ponorným mixérom. Podľa potreby dosoliť.

 Ja som servirovala polievku pokvapkanú oliv.olejom s tekvicovými jadierkami a pečivom. Deti ju zjedli bleskovo, ani netušili, že jedia tekvicu.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *