Sezóna tekvíc je v plnom prude. Toto je jeden z ďaľších chutných spôsobov na jej využitie.
Postup
- Na 2Pl masla a troche oleja opražiť do sklovita 1 cibuľu pokrájanú na drobno.
- Potom posypať 2-3 Pl hladkej múky a krátko spolu opražiť. Hrniec zobrať zo sporáka aby múka moc nezhnedla. Potom do hrnca vložiť ušúpanú a vydlabanú tekvicu pokrájanú na kocky a zhruba také isté množstvo zemiakov.
- Zaliať vodou, aby siahala aspoň 3cm nad okraj zeleniny. Osoliť, pridať čierne korenie a kmín a hrniec opäť vrátiť na sporák.
Treba dávať pozor, keď polievka zovrie môže ľahko vykypiet, takže polievku zohrievať do bodu varu bez pokrievky a otvorenú ju tiež nechať na miernom ohni variť po zovretí ca. 15min poiaľ zelenina zmäkne. - Na záver priliať 100ml mlieka a rozmixovať ponorným mixérom. Podľa potreby dosoliť.
Ja som servirovala polievku pokvapkanú oliv.olejom s tekvicovými jadierkami a pečivom. Deti ju zjedli bleskovo, ani netušili, že jedia tekvicu.
Idem vyskusat, najviac sa mi pacil zaver o detickach 🙂 pozname to asi vsetci 🙂
Dúfam, že ti bude chutiť ?