HomeHlavné jedlá slané Dusené plnené kuracie prsia

Dusené plnené kuracie prsia

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Chutné jedlo, ktoré rozvonia celú kuchyňu.

Postup:

  1. Kuracie prsia umyť, osušiť a rozrezať pozdĺžne na polku. Potom cez potravinovú fóliu každý kus mierne naklepať tĺčikom na mäso.
  2. Následne každý plat okoreniť soľou a čiernym korením a potrieť horčicou, najlepšie pikantnou (napríklad britisch mustard)
  3. Potom dať vrstvu špenátu, na to kus šunky (ja som použila kuraciu) a kus tvrdého syra (gouda).
  4. Každý plat zatočiť a uzavrieť sponou na roládu alebo ihlamy na mäso, prípadne niťou.
  5. Prudko opiecť zo všetkých strán do hneda a odložiť stranou.
  6. Potom do výpeku dať opražiť 1 cibuľu pokrájanú na drobno ako aj 2 pl masla.
  7. Zaliať 300ml vody a vložiť naspäť kuracie prsia.
  8. Prikryté nechať spolu dusiť ca 10-15 min.
  9. Mäso potom opať vybrať, štavu rozmixovať ponorným mixérom a zahustiť 2 čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche studenej vody. Opäť nechať za miešania zohriať.
  10. Na záver vložiť naspäť kuracie prsia zbavené spony a už nevariť.

Ako prílohu som použila slovenskô ryžu pripravenô na spôsob ryže a šalát z mrkvy a čínskej kapusty.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial