2 októbra, 2018
Dusené plnené kuracie prsia

Chutné jedlo, ktoré rozvonia celú kuchyňu.
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť a rozrezať pozdĺžne na polku. Potom cez potravinovú fóliu každý kus mierne naklepať tĺčikom na mäso.
- Následne každý plat okoreniť soľou a čiernym korením a potrieť horčicou, najlepšie pikantnou (napríklad britisch mustard)
- Potom dať vrstvu špenátu, na to kus šunky (ja som použila kuraciu) a kus tvrdého syra (gouda).
- Každý plat zatočiť a uzavrieť sponou na roládu alebo ihlamy na mäso, prípadne niťou.
- Prudko opiecť zo všetkých strán do hneda a odložiť stranou.
- Potom do výpeku dať opražiť 1 cibuľu pokrájanú na drobno ako aj 2 pl masla.
- Zaliať 300ml vody a vložiť naspäť kuracie prsia.
- Prikryté nechať spolu dusiť ca 10-15 min.
- Mäso potom opať vybrať, štavu rozmixovať ponorným mixérom a zahustiť 2 čl zemiakového škrobu rozmiešanom v troche studenej vody. Opäť nechať za miešania zohriať.
- Na záver vložiť naspäť kuracie prsia zbavené spony a už nevariť.
Ako prílohu som použila slovenskô ryžu pripravenô na spôsob ryže a šalát z mrkvy a čínskej kapusty.
Please follow and like us: