Hovädzie dusené mäso s dusenou červenou kapustou

Výborné sviatočné jedlo. Okrem iného aj obľúbené jedlo môjho manžela J.

Postup:

  1. Hovädzie mäso umyť, osušiť a okoreniť soľou a čierným korením a grilovacím korením. Potom mäso zprudka opiecť zo všetkých strán pokiaľ zhnedne a odložiť stranou.
  2. Cibuľu pokrájať na drobno, opražiť na oleji. Pridať mrkvy pokrájané na väčšie kusy, kus zeleru a krátko spolu opražiť. Potom zaliať 500ml vody a vložiť na zeleninu opražené mäso. Pridať celé čierne korenie, 1 bobkový list a hrniec uzavrieť a variť do zmäknutia mäsa. Ja som použila tlakový hrniec a varila 1,5 hodiny.
  3. Potom mäso vybrať, šťavu zliať cez sitko do nového hrnca. V troche studenej vody rozmiešať 2 čl zemiakového škrobu a priliať do omáčky. Za miešania zohriať pokiaľ sa zahustí a dochutiť podľa potreby ešte soľou.
  4. Ako prílohu možno podať varené zemiaky alebo knedlu a k tomu dusenú červenú kapustu.

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*