HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Bryndzové halušky s karamelizovanou cibuľkou

Bryndzové halušky s karamelizovanou cibuľkou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:,

Kdo by nemal rád túto slovenskú klasiku? Výborne chutí aj v tejto bezmäsitej variante.

Na internete existuje neuveriteľné množstvo variantov tohto receptu. Ja ho pripravujem z 3 základných surovín- zemiakov, hrubej múky a vajíčka. Správnu konzistenciu halušiek dosiahnem pridaním alebo ubraním múky, preto presné množstvo múky neudávam. Dôležité je, aby cesto bolo pevnejšie a nedrolilo sa.

 Postup:

  1. ½ kg zemiakov uvariť do mäkka, nechať vychladnúť a pretlačiť cez lis na zemiaky. Pridať 1 vajíčko a 1čl soli a postupne pridávať hrubú múku a vždy dobre premiesiť pokiaľ nevznikne správna kozistencia.
  2. Medzitým nechať v hrnci zohriať vodu, keď zovrie pridať do nej soľ a potom pomocou haluškovača postrúhať halušky a vždy dobre premiešať. Ako náhle vyplávajú na povrch (ca 3min), vybrať a opláchnuť vodou a potom dobre poliať olejom a premiešať.
  3. Na bryndzovú omáčku treba rozdrtiť bryndzu a premiešať ju s malým množstvom mlieka pokiaľ nevznikne krémovitá konzistencia. Zmes pridať k haluškám a dobre zamiešať.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>