1 októbra, 2018
Bryndzové halušky s karamelizovanou cibuľkou

Kdo by nemal rád túto slovenskú klasiku? Výborne chutí aj v tejto bezmäsitej variante.
Na internete existuje neuveriteľné množstvo variantov tohto receptu. Ja ho pripravujem z 3 základných surovín- zemiakov, hrubej múky a vajíčka. Správnu konzistenciu halušiek dosiahnem pridaním alebo ubraním múky, preto presné množstvo múky neudávam. Dôležité je, aby cesto bolo pevnejšie a nedrolilo sa.
Postup:
- ½ kg zemiakov uvariť do mäkka, nechať vychladnúť a pretlačiť cez lis na zemiaky. Pridať 1 vajíčko a 1čl soli a postupne pridávať hrubú múku a vždy dobre premiesiť pokiaľ nevznikne správna kozistencia.
- Medzitým nechať v hrnci zohriať vodu, keď zovrie pridať do nej soľ a potom pomocou haluškovača postrúhať halušky a vždy dobre premiešať. Ako náhle vyplávajú na povrch (ca 3min), vybrať a opláchnuť vodou a potom dobre poliať olejom a premiešať.
- Na bryndzovú omáčku treba rozdrtiť bryndzu a premiešať ju s malým množstvom mlieka pokiaľ nevznikne krémovitá konzistencia. Zmes pridať k haluškám a dobre zamiešať.