HomePecieme Mango cheesecake s mascarpone krémom a mätou

Mango cheesecake s mascarpone krémom a mätou

Posted in : Pecieme, Plnky a polevy do zákuskov, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Na prípravu tohto cheesecake potrebujete:

Korpus:

  • 300g maslových sušienok
  • 100g masla
  • 50g práškového cukru

    Cesto:
  • 800g jemného syru (mascarpone/lucina…)
  • 2 balenia kyslej smotany
  • 40g kukuričného škrobu
  • 150g kryštálového cukru
  • 2 celé vajíčka + 2 žĺtky
  • Vanilkový extrakt/ vanilkový cukor

    Mango cesto:
  • 1 zrelé mango
  • 2pl kukuričného škrobu
  • 1 žltko
  • 50g práškového cukru
  • Pár kvapiek citronovej šťavy

    Mascarpone vrstva:
  • 1 balenie mascarpone
  •  balenie creme fraiche
  • 1 šlahačka v prášku
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 stuužovač šlahačky
  • 100g práškového cukru

Okrem toho

  • Mangová marmeláda
  • Mätové lístky

 Postup:

  1. Keksíky rozdrtiť buď v sáčku valčekom na cesto alebo mixérom. Zmiešať s maslom izbovej teploty a práškovým cukrom. Zmes vložiť do vymastenej okrúhlej formy na pečenie a najlepšie pomocou pohára rovnomerne cesto rozmiestniť tak, aby vznikli aspoň 1,5cm vysoké okraje. Potom nechat hodinu v chladničke tuhnúť.
  2. Vajíčka vyšlahať s kryšt.cukrom a vanilkou do penista. Pridať smotany a postupne pridávať jemný smotanový syr. Na záver pridať kukuričný škrob a dobre spolu premiesať.
  3. Mango ošúpať a pokrájať na menšie kúsky. Pridať citronovú šťavu (aby nezhnedol), práškový cukor, škrob a žĺtko a všetko rozmixovať ponorným mixérom. Časť zmesy zmiešať s cheesecake cestom a naliať do stuhnutého korpusu. Zvyšok mangovej zmesy dať na povrch cheesecaku a pomocou špajdle urobiť mramorovanie
  4. Formu na pečenie obaliť celofánom a položiť na plech. Potom vložiť do predhriatej rury a piect pri 180°C do stuhnutia (ca.1hod). Pred vybranim z formy nechať kolac najskôr dokladne vychladnúť.
  5. Kdo chce, moze na cheesecake spravit aj mascarpone vrstvu, chutný je cheesecake ale aj bez nej 
  6. Na mascarpone vrstvu najskôr vyšlahať šlahačku v prášku s mliekom a stužovačom do tuha. Mascarpone vyšlahať v druhej miske s creme fraiche a práškovým cukrom a postupne pridávať vyšlahanú šlahačku. 2/3 zmesy naniesť na cheesecake a zvysnú časť naniesť pomocou ozdobnej špricky. Potom šprickou naniesť mango marmeládu a pomocou spajdle spraviť mramorovanie. Na záver ozdobiť mätovými lístkami.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial