Hráškový prívarok

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Prívarky on by : lydia.argilli Značky:

Tento prívarok varím už roky podľa receptu mojej babky a vždy si na ňom rovnako dobre pochutnám.

 Na prívarok potrebujete:

  • 1/2kg čerstvého alebo mrazeného hrášku (alteratívne možno použiť 2 konzervy hrášku aj so šťavou)
  • 1 cibuľu
  • 1l vody (alebo šťavy z konzervy)
  • 3PL hl.múky
  • 2 čl soli
  • 2 čl cukru (pri konzervovanom možno vynechať, nálev je sladký)
  • Čierne korenie
  • Sekaná petržlenová vňať

 Postup:

  1. Cibuľku opiecť na oleji do zlatista. Pridať hrášok a zaliať ho tekutinou (vodou alebo šťavou z konzervy) aby bola 2 cm nad hráškom. Osoliť, ochutiť čiernym korením a cukrom a variť do mäkka (pri konzervovanom stačí 5min.).
  2. Medzitým roztrepať múku s vodou, priliať do prívarku a nechať ešte raz zovrieť .
  3. Na záver pridať petržlenovú vňať.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *