18 septembra, 2018
Hráškový prívarok

Tento prívarok varím už roky podľa receptu mojej babky a vždy si na ňom rovnako dobre pochutnám.
Na prívarok potrebujete:
- 1/2kg čerstvého alebo mrazeného hrášku (alteratívne možno použiť 2 konzervy hrášku aj so šťavou)
- 1 cibuľu
- 1l vody (alebo šťavy z konzervy)
- 3PL hl.múky
- 2 čl soli
- 2 čl cukru (pri konzervovanom možno vynechať, nálev je sladký)
- Čierne korenie
- Sekaná petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľku opiecť na oleji do zlatista. Pridať hrášok a zaliať ho tekutinou (vodou alebo šťavou z konzervy) aby bola 2 cm nad hráškom. Osoliť, ochutiť čiernym korením a cukrom a variť do mäkka (pri konzervovanom stačí 5min.).
- Medzitým roztrepať múku s vodou, priliať do prívarku a nechať ešte raz zovrieť .
- Na záver pridať petržlenovú vňať.
Please follow and like us: