12 septembra, 2018
Cukinové langoše

V lete je záhrada plná cukín, to dáva človeku nové možnosti ako ich kreatívne a chutne využiť. Raz som dostala tip urobiť z ních langoše a to som musela aj vyskúšať. Výsledok bol výborný- chrumkavé langoše plné chute. Rada sa preto podelím o môj recept.
Potrebujete:
- 1 stredne veľká cukina
- 500g hl.múky
- 15g čerstvých kvasníc
- 1Pl kr.cukru
- 1Pl soli
- 150g zakysaného mlieka (kefir)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1Pl oleja
- Ca 1/2 šálky mlieka
Postup:
- Cukinu postúhať aj so šupkou na hrubo. Posoliť 1PL soli a nechať aspoň 10min. postáť. Potom vytlačiť všetkú tekutinu. Najlepšie na to zamotať cukinu do utierky a zatociť až pokiaľ je všetká tekutina preč.
- Kvasnice rozdrobiť a posypať cukrom. Nechať 10min. postáť aby vznikol kvások.
- Cukinu zmiesať s kváskom, múkou, olejom, soľou, kefírom, práškom do pečiva, múkou a postupne pridávať mlieko. Nechať miesiť v kuchynskom robote aspoň 5-10min, pokiaľ nevznikne hladké, trochu lepivé cesto.
- Cesto zakryté nechať 1/2hod kysnúť. Rozválkať a nechať ďaľších 20min kysnúť.
- Potom vykrojit jednotlivé bochníky a na pomúčenej prac.ploche vygúľať alebo vyťahať langoše. Tie opražiť v oleji do zlatista a potom každý kus posypať soľou a potrieť cesnakom.
Please follow and like us: