Cukinové langoše

V lete je záhrada plná cukín, to dáva človeku nové možnosti ako ich kreatívne a chutne využiť. Raz som dostala tip urobiť z ních langoše a to som musela aj vyskúšať. Výsledok bol výborný- chrumkavé langoše plné chute. Rada sa preto podelím o môj recept.

Suvoviny:

  • 1 stredne veľká cukina
  • 500g hl.múky
  • 15g čerstvých kvasníc
  • 1Pl kr.cukru
  • 1Pl soli
  • 150g zakysaného mlieka (kefir)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1Pl oleja
  • Ca 1/2 šálky mlieka

Postup:

  1. Cukinu postúhať aj so šupkou na hrubo. Posoliť 1PL soli a nechať aspoň 10min. postáť. Potom vytlačiť všetkú tekutinu. Najlepšie na to zamotať cukinu do utierky a zatociť až pokiaľ je všetká tekutina preč.
  2. Kvasnice rozdrobiť a posypať cukrom. Nechať 10min. postáť aby vznikol kvások.
  3. Cukinu zmiesať s kváskom, múkou, olejom, soľou, kefírom, práškom do pečiva, múkou a postupne pridávať mlieko. Nechať miesiť v kuchynskom robote aspoň 5-10min, pokiaľ nevznikne hladké, trochu lepivé cesto.
  4. Cesto zakryté nechať 1/2hod kysnúť. Rozválkať a nechať ďaľších 20min kysnúť.
  5. Potom vykrojit jednotlivé bochníky a na pomúčenej prac.ploche vygúľať alebo vyťahať langoše. Tie opražiť v oleji do zlatista a potom každý kus posypať soľou a potrieť cesnakom.
  • Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


  • Cibuľa naložená v sladko-kyslom náleve

    Cibuľa naložená v sladko-kyslom náleve

    Skúsili ste už niekedy cibuľu naložiť do sladko-kyslého nálevu? Je to veľmi chutná príloha napríklad k sandviču a super rýchlo hotová. Suroviny (na 2 poháre s 200ml): Postup:


  • Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

    Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

    Tento prívarok vznikol celkom náhodne keď som doma nemala zemiaky, len batáty, ale chutí skvelo a môžem len ďalej odporúčiť ho vyskúšať. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *