Cukinové langoše

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané on by : lydia.argilli Značky:

V lete je záhrada plná cukín, to dáva človeku nové možnosti ako ich kreatívne a chutne využiť. Raz som dostala tip urobiť z ních langoše a to som musela aj vyskúšať. Výsledok bol výborný- chrumkavé langoše plné chute. Rada sa preto podelím o môj recept.

Potrebujete:

  • 1 stredne veľká cukina
  • 500g hl.múky
  • 15g čerstvých kvasníc
  • 1Pl kr.cukru
  • 1Pl soli
  • 150g zakysaného mlieka (kefir)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1Pl oleja
  • Ca 1/2 šálky mlieka

Postup:

  1. Cukinu postúhať aj so šupkou na hrubo. Posoliť 1PL soli a nechať aspoň 10min. postáť. Potom vytlačiť všetkú tekutinu. Najlepšie na to zamotať cukinu do utierky a zatociť až pokiaľ je všetká tekutina preč.
  2. Kvasnice rozdrobiť a posypať cukrom. Nechať 10min. postáť aby vznikol kvások.
  3. Cukinu zmiesať s kváskom, múkou, olejom, soľou, kefírom, práškom do pečiva, múkou a postupne pridávať mlieko. Nechať miesiť v kuchynskom robote aspoň 5-10min, pokiaľ nevznikne hladké, trochu lepivé cesto.
  4. Cesto zakryté nechať 1/2hod kysnúť. Rozválkať a nechať ďaľších 20min kysnúť.
  5. Potom vykrojit jednotlivé bochníky a na pomúčenej prac.ploche vygúľať alebo vyťahať langoše. Tie opražiť v oleji do zlatista a potom každý kus posypať soľou a potrieť cesnakom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>