Milujem chuť kokosu, preto si z času na čas doprajem tento výborný raffaello zákusok. Recept som už obmenila asi 10-krát pokiaľ som nenašla túto kombináciu chutí. Keď ho pripravím väčšinou mi doslova mizne pred očami :).
Potrebujete:
na cesto:
- 4 vajíčka
- 150g cukru
- 200g hl.múky
- 1/2 prášu do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1dl vlažnej vody
- 1dl oleja
Okrem toho:
- 400ml kokosového mlieka (1 plechovka)
- 300ml mlieka
- 1 kokosový puding
- 1 vanilkový puding
- 5Pl kr.cukru
- 2Pl kokosoveho tuku
- 200g sušeného kokosu
- 250g masla izbovej teploty
- Raffaelo gulky na ozdobenie (namiesto toho sa môžu použit aj celé mandle)
Postup:
- Bielka vyšľahať so štipkou soli do tuha.
- Žĺtka vymiesať do peny s cukrom. Postupne pridávať vanilkový cukor, vodu a olej a popri tom stále miešať.
- Na záver pridať múku a prášok do pečiva, dobre premiešať a pomalým pohybom vmiešat vyšľahané bielka. Cesto vliať do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pecčnie a piecť pri 150°c ca 40min. Nechat vychladnúť a potom cesto pozdĺžne rozkrojit na 2casti.
- Kokosove mlieko a 250ml mlieka priviesť do varu spolu s 2Pl kokosového tuku. Medzitým zmiešať pudingové prášky s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vliať do horúceho mlieka. Puding krátko povariť pokiaľ nevznikne hustý puding. Nechať vychladnúť pokiaľ je úplne studený (veľmi dôležité inak sa rozpustí primiešané maslo a potom to uz nemá správnu kozistenciu).
- Maslo vyslahať so sušeným kokosom (asi 80% sáčku, zvyšok nechať na posypanie) a pridať vychladnutý puding. Dobre premiešať.
- Potom 1/2 zmesky rozotrieť na spodnú časť korpusu a priloziť hornú časť (najlepšie na to použiť obdlžnikovú cukrárenskú obruč aby plnka nevytiekla a bola rozotretá rovnomerne). Potrieť druhou časťou kokosovej zmesy a posypať zvyšným sušeným kokosom.
- Nechať stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potom pokrájať na kocky a ozdobiť bud kúskami mandlí alebo gulôčkami raffaelo.