HomeHlavné jedlá slané Marinované kuracie prsia na prírodno a pečená karotka s cesnakom

Marinované kuracie prsia na prírodno a pečená karotka s cesnakom

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Tento recept je rýchly, zdravý a spája mnohé moje obľúbené prílohy k mäsu.

Recept na mäso

Na prípravu mäsa treba kuracie prsia dôkladne umyť, osušiť a nafiletovať na tenšie kúsky (ja rozrežem pozdlžne 1 kuracie prsia na 3 plátky). Potom ho treba okoreniť obľúbeným korením. Ja rada používam zmes 7 korením na kurča pozostávajúcu zo 4druhov korenia (biele, červené, zelené a čierne), chilli, soli a sušeného cesnaku. Na záver opiecť na grilovacej panvici na troške oleja, pokiaľ dostane grilovacie prúžky (ca 3min. z každej strany).

Recept na pečené karotky

Na prípravu karotiek, treba ošúpať 4-5 mrkiev, pokrájať ich na rovnako hrubé pasiky. Tie potom dobre pootáčať v marináde pozostávajúcej zo: soli, oleja, čierneho korenia, sušeného chilli, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku a tymiánu. Kdo chce môže pridať aj kayenské korenie pre intenzívnejšiu ostrosť. Potom karotky poukladať na plech vystletý baliacim papierom tak aby sa nedotýkali a piecť pri 200C ca 45min. pokial budú karotky z vnútra pekne mäkká a zvonka hnedasté.

Recept na zemiaky na tymiáne

Na prípravu zemiakov treba ca 1/2kg zemiakov ošúpať, pokrájať na osminky alebo štvrťky (podľa veľkosti zemiakov) a dať do marinády. Marináda na zemiaky pozostáva z oliv. oleja, tymiánu (ja dávam čerstvý ale môže byť aj sušený), kmínu, soli a sušeného cesnaku. Zemiaky poukladať na papierom vyložený pekáč a piecť pri 200C do hrumkava (ca 30-35min).

Recept na tvarohový dip

Potrebujete:
250g jemného tvarohu
200g jogurtu (najlepšie gréckeho)
200g kyslej smotany
1 zväzok  čerstvýchbyliniek (podla chuti napriklad pazitka, petrzlen..) pokrajanych najemno

2-3ks jarnej cibuľky pokrájanej na prúžky
1čl cukru
Sol a čierne korenie podla chuti
1 pretlačný strúčik cesnaku prípadne sušený cesnak

Všetky položky spolu zmiešať. Vhodné tiež ako pomazánka.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *