Pečená karotka s cesnakom- výborná príloha k mäsu

Táto príloha sa výborne hodí k pečenému mäsu a okrem toho, že výborne chutí, rozvinia tiež celú kuchyňu.

Postup:

  • Na prípravu karotiek, treba ošúpať 4-5 mrkiev, pokrájať ich na rovnako hrubé pasiky.
  • Tie potom dobre pootáčať v marináde pozostávajúcej zo: soli, oleja, čierneho korenia, sušeného chilli, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku a tymiánu. Kdo chce môže pridať aj kayenské korenie pre intenzívnejšiu ostrosť.
  • Potom karotky poukladať na plech vystlatý baliacim papierom tak aby sa nedotýkali a piecť pri 200C ca 45min. pokial budú karotky z vnútra pekne mäkká a zvonka hnedasté.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*